Blue Monday or Golden Monday?

Blue Monday or Golden Monday?

In 2005 ontwikkelde Britse psycholoog, Cliff Arnal, Blue Monday. Volgens Cliff Arnal zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de meest deprimerend dag van het jaar is. Voor ons vrouwen, kan deze dag extra uitdagend zijn gezien alle verantwoordelijkheden die op onze schouders rusten. Maar hebben de drukke vrouwen niet vaker te kampen met een ‘Blue Monday' gevoel? Natuurlijk wel! Het is dan ook oké om zich dan ook wat minder te voelen.

In deze blog delen we 5 waardevolle tips om minder te kampen met blue Monday’s en wat meer genieten van Golden Monday’s. 

Positieve ochtendroutine

Van inspirerende muziek tot ontspannende meditatie om mee je dag te starten. Luister naar een motiverende podcast of kies een quote dat je aanspreekt. Het zijn eenvoudige maar krachtige manieren om je mindset te sturen.

Selfcare moment

Jezelf niet vergeten is van essentieel belang als je je wat minder goed voelt. Doe gewoon even waar jij zin in hebt. Niets moet alles mag. Van een ontspannend bad tot een rustig leesmoment of gewoon een, ik zet mijn mind op 0, programma. It’s your choice!

Laat je voeding dienen als energie voor positieve gedachten

Voeding speelt een rol bij de productie van serotonine, een neurotransmitter die invloed heeft op jouw geluksgevoel. Dit stofje wordt aangemaakt voor 90% tot 95% in je darmen. Enkel voorbeelden van voeding die de aanmaak van serotonine kunnen bevorderen; kalkoen, kip, noten en zaden.

Denk ook aan voldoende Omega-3 vetzuren, deze zijn uiterst belangrijk voor o.a. de gezondheid van je hersenen. Aantal voorbeelden hiervan zijn kleine visjes zoals sardines, ansjovis maar ook haring evenals chiazaad, lijnzaad en walnoten.

Ben je toch geneigd om naar de chocolade te grijpen als je even wat minder voelt, neem dan liever donkere chocolade van minimum 80% cacaogehalte, deze bevat tryptofaan en kan ook de aanmaak van endorfine stimuleren. Endorfines kunnen een gevoel van euforie en algemeen welzijn bevorderen.

Korte wandeling in de natuur

Een korte wandeling in de natuur kan direct je humeur verbeteren. Blootstelling aan groen en natuurlijke omgevingen is geassocieerd met een afname van stressniveaus en een toename van positieve gevoelens. That's what we want.

Omring jezelf met positieve vibes:

Bel die leuke vriendin of vriend even op waar dat je goed bij voelt of ga even lunchen met die toffe collega. Samen zijn met positieve mensen doet wonderen voor je gemoedstoestand.

We hebben allen van die 'down' dagen. Het is oké om zich dan ook wat minder te voelen. Doe gewoon waar je zin in hebt. Hou rekening met gezonde voeding, beweging en selfcare momenten. Deze gaan je ongetwijfeld helpen om de Blue Mondays om te zetten naar Golden Mondays!

 

Laat een antwoord achter

Opmerking *

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Naam *

E-mail *